Valio utökar satsning på ökad djurvälfärd

Valio lanserar en utökad satsning på ökad djurvälfärd | Foto: MostPhotos
Valio fortsätter att investera i ökad djurvälfärd och minskat klimatavtryck. Nära 50 miljoner euro per år läggs i utökad bonus till bönderna.

I syfte att ytterligare stärka nuvarande djuromsorgsprogram, satsningarna på biologisk mångfald och regenerativt jordbruk, utökar Valio sin hållbarhetsbonus för sina 4 000 mjölkbönder, berättar företaget.  

I dag finns ett väl inarbetat djuromsorgsprogram där Valios insatser redan överstiger lagstiftningens krav. 
Nu lägger Valio till fler åtgärder till programmet bland annat för att påskynda arbetet mot helt koldioxidneutral mjölk till år 2035, varje insats som bonden gör, ger ökad ersättning.

– Vid sidan av vårt ordinarie hållbarhetsprogram blir det uppdaterade bonusprogrammet ett sätt att ta både fler, större och snabbare kliv mot klimatneutralitet 2035. Det efterfrågas inte bara av bönderna själva. Konsumenterna ställer allt högre hållbarhetskrav och har förväntningar på att vi livsmedelsleverantörer gör allt vi bara kan inom hållbarhetsområdet, anser Teresa Laimo som är ansvarig direkt för ansvarsarbete och samhällsrelationer hos Valio.

– Det här är ett sätt att göra mer och snabbare. Vi vet också att intresset och viljan att snabbt komma i mål är mycket stor hos våra bönder, tillägger Laimo.

Från och med våren 2023 kommer det således att vara möjligt för en gård att få ytterligare en cent per liter mjölk genom att kombinera dessa olika hållbarhetsinsatser. En medelstor mjölkgård med 45 kor får till exempel idag en bonus på 8 000 euro per år. I och med den utökade hållbarhetsbonusen blir det möjligt att höja bonusen till 12 000 euro per år.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil