Växtbaserad färs har blivit Ä-märkt

Foto Pressbild
Tre växtbaserade proteinalternativ har blivit märkta med Äkta vara av konsumentaktivisterna där. ”Väldigt kul”, säger Äkta vara.

Tre växtbaserade proteinalternativ har blivit märkta med Äkta varas Ä-märke.
Produkterna innehåller inga tillsatser, aromer eller industriella ingredienser, vilket annars är vanligt.

– Vi tycker att det är väldigt kul att ha kunnat märka produkterna. Det behövs fler tillverkare som visar att växtbaserat inte behöver betyda tillsatser och industriella ingredienser, säger Äkta varas verksamhetsledare, Björn Bernhardson.

Färsodlarnas svenskodlade vegofärser, en kyld och en fryst, är baserade på hel svenskodlad sötlupin, gråärt och åkerböna.
De innehåller därför alla naturliga nyttigheter i dessa baljväxter. Råvarorna får dessutom tala för sig själva.

Färserna innehåller inga tillsatser, aromer eller andra industriella ingredienser. Förutom de ovan nämnda baljväxterna innehåller de bara rapsolja och rapspasta, vilket är det som blir kvar när man har pressat olja ur rapsfröna, samt salt.
Därför har de nu kunnat bli Ä-märkta. Det har även företagets vegokebab, baserad på vetegluten (så kallad seitan) och gråärt.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil