Växtbaserad färs har blivit Ä-märkt

Foto Pressbild
Tre växtbaserade proteinalternativ har blivit märkta med Äkta vara av konsumentaktivisterna där. ”Väldigt kul”, säger Äkta vara.

Tre växtbaserade proteinalternativ har blivit märkta med Äkta varas Ä-märke.
Produkterna innehåller inga tillsatser, aromer eller industriella ingredienser, vilket annars är vanligt.

– Vi tycker att det är väldigt kul att ha kunnat märka produkterna. Det behövs fler tillverkare som visar att växtbaserat inte behöver betyda tillsatser och industriella ingredienser, säger Äkta varas verksamhetsledare, Björn Bernhardson.

Färsodlarnas svenskodlade vegofärser, en kyld och en fryst, är baserade på hel svenskodlad sötlupin, gråärt och åkerböna.
De innehåller därför alla naturliga nyttigheter i dessa baljväxter. Råvarorna får dessutom tala för sig själva.

Färserna innehåller inga tillsatser, aromer eller andra industriella ingredienser. Förutom de ovan nämnda baljväxterna innehåller de bara rapsolja och rapspasta, vilket är det som blir kvar när man har pressat olja ur rapsfröna, samt salt.
Därför har de nu kunnat bli Ä-märkta. Det har även företagets vegokebab, baserad på vetegluten (så kallad seitan) och gråärt.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Så vill svenskar fira hållbar jul

Hållbarhet och jul är inga begrepp som direkt kopplar armkrok bland svenskarna. Nu pekar ändå undersökningar på att fler börjar tänka hållbart.

Digitalisering stör inte julen

En ny undersökning visar att de flesta inte tycker att digitaliseringen stör julfirandet – men att många stör sig på ”julskryt” i sociala medier.

Rättelse: Skapar en ny enhet

Tolv av Lekias 170 handlarägda butiker i Sverige och Norge genomför en koncernbildning inom Lekia. Den nya koncernens namn är Lekledaren.

Jättesatsning av Löfbergs i Karlstad

Familjen Löfberg, som äger kafferosteriet med samma namn, gör nu en jättesatsning i Karlstad med, bland annat, ett nytt stort kafferosteri.

Ny formel ska hjälpa med klappar

En ny formel ska hjälpa oss att köpa rätt julklappar, något som enligt en undersökning oroar väldigt många svenskar.

Nya EU-regler för förpackningar

EU har antagit nya regler för förpackningar och avfall från förpackningar. Samtidigt skapar man ett förbud mot s k ”evighetskemikalier”.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil