”Vem har råd att äta hållbart och hälsosamt”

Fotograf: Alma Bengtsson, Coop Sverige AB
Vem har egentligen råd att äta hållbart och hälsosamt? Den frågan ställer Coop vid ett seminarium och paneldebatt i Almedalen.

I en tid där hushållens inkomster äts upp av hög inflation och ökade räntekostnader, hur agerar faktiskt konsumenterna när det kommer till faktorer som pris, hållbarhet och hälsa? Vems beteende har förändrats av den ekonomiska krisen och hur? Hur säger konsumenterna att de vill handla?

De frågorna ställer sig CBS, Coop butiker & stormarknader, vid ett seminarium med paneldebatt i ämnet i Almedalen. På seminariet presenteras en rikstäckande enkätundersökning som tagits fram i samarbete med HUI Research/Svensk handel.

Syftet är att genom konsumentinsikter sprida kunskap om Sveriges dagligvarumarknad på temat; Sveriges dagligvarukonsumenter och pristryck – vem har egentligen råd att konsumera hållbart och hälsosamt, frågar CBS.

I paneldebatten deltar Anna-Karin Hatt, vd för Lantbrukarnas riksförbund och tidigare statsråd (c ), från den styrande högerregeringens sida Magns Oscarsson, riksdagsledamot och jordbrukspolitisk talesperson för Kristdemokraterna, Meta Persdotter, vd för CBS, samt Markus Wahlgren, butikschef på Stora Coop Visby.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil