Vi fortsätter resa trots tuff ekonomi

Visas Sverige-chef Fredrik Lindquist | Foto Pressbild
En ny undersökning indikerar att svenskarna fortsätter att resa trots det tuffa ekonomiska läget och oron i omvärlden.

I en ny undersökning säger 78 procent av de svarande svenskarna att de upplever att resekostnaderna har ökat. 46 procent svarat att de ändå inte planerar att förändra sitt resande, enligt undersökningen genomförd av Visa.

– Det ekonomiska läget tvingar många hushåll till att göra prioriteringar i sin ekonomi. Våra siffror visar att resor är något som svenskarna håller högt. Många reser tillbaka till samma destination man besökt tidigare vilket visar att resandet har en särskild plats i våra liv, säger Visas Sverige-chef Fredrik Lindquist.

Däremot är det så att hållbart resande är mer aktuellt för de svarande. 58 procent känner till resealternativet hållbart och 29 procent säger att de vill resa mer hållbart.

Det är också så att alltfler vill betala digitalt, även på reseorten. 14 procent av transaktionerna på den senaste destinationen skedde med mynt och sedlar och 63 procent via betalkort.

– När vi reser föredrar vi flexibla och säkra betalalternativ. Därför är kortacceptans en viktig faktor för resenärer, menar Fredrik Lindquist.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil