Viktiga skeenden i en ny bok

Foto Pressbild
Historien är en viktig källa till kunskap och inspiration för framtiden. Kooperativa Förbundet (KF) har nu tagit ett stort steg mot att förstå sin egen historia genom att ge ut en ny bok i samband med att organisationen firar 125 år.

Boken, skriven av Anders L. Johansson, tar läsaren med på en resa genom KF:s händelserika historia från sent 1800-tal till tidigt 2000-tal.

Med en lång och mångfacetterad historia är Kooperativa Förbundet en central aktör inom den svenska kooperativa rörelsen. I den nya boken, författad av Anders L. Johansson, får läsaren insikter om de viktigaste skeendena och händelserna som har präglat KF:s utveckling genom åren.

Anders L. Johansson, tidigare professor och docent vid Uppsala universitet, har genomfört en omfattande studie om KF:s historia med fokus på tre stora skeenden. Från stark medvind till motgångar har KF:s historia varit både mångfacetterad och lärorik. Resultatet av denna studie har nu blivit till en lärorik och spännande bok som förmedlar viktiga lärdomar för dagens och morgondagens ledare inom Coop i Sverige.

För KF:s ordförande Leif Linde är betydelsen av att förstå och lära av historien uppenbar. Han ser boken som ett värdefullt bidrag till diskussioner om framtiden för Coop i Sverige, där ekonomisk nytta för medlemmarna, hållbarhet och hälsa står i fokus.

Under de senaste åren har Coop i Sverige genomgått betydande förändringar för att återigen anknyta till sina kooperativa rötter och möta dagens utmaningar. Med sänkta priser för medlemmarna, en ny hållbarhetsstrategi och ökad medlemsbas är Coop i Sverige redo att ta sig an framtiden med en starkare och mer hållbar inriktning.

Boken finns tillgänglig i begränsad upplaga och kan beställas kostnadsfritt av media genom att kontakta administrationen på KF. Genom att förstå sin historia kan Kooperativa Förbundet och Coop i Sverige fortsätta att växa och utvecklas som en ledande aktör inom dagligvaruhandeln och den kooperativa rörelsen i Sverige.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil