Vill inspirera inom offentliga maten

Anna Lindelöw Mannheimer är ordförande i ideella organisationen Frisk mat. | Foto: Emil Fagander
Föreningen Frisk mat öppnar en digital mötesplats för inspiration. Tanken är att skapa ett inspirerande forum för alla som arbetar med offentlig mat.

Maten som serveras i skola, vård och omsorg kan göra mer än att bara mätta för stunden – den kan också vara ett verktyg i arbetet med två av vår tids största utmaningar, den mänskliga och planetära hälsan, skriver föreningen Frisk mat i en pressrelease. 

Men för lite händer på den politiska fronten för att ta tillvara på den skattefinansierade matens fulla potential, menar föreningen som nu öppnar en kostnadsfri digital mötesplats med inspiration och kunskap riktad till alla som planerar, lagar eller serverar maten till våra barn och unga, sjuka och äldre i Sverige.

— Vi ville agera eftersom politikerna saknar handlingskraft kopplat till folkets matvanor. Trots akut läge för folkhälsan och planeten finns fortfarande inte tydliga nationella styrdokument och ramar för verksamheterna att arbeta inom vad gäller maten, säger Anna Lindelöw Mannheimer, som är ordförande för organistionen.

– Det behövs stöd ute i köken och vi har sett ett stort behov bland de som arbetar direkt med måltiderna att enklare få och dela kunskap samt utbyta tips och inspiration med sina kollegor. Frisk mat såg möjligheten att bidra genom att skapa en lustfylld och motiverande digital mötesplats, tillägger hon.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil