Vinner prestigefullt foodservicepris

Lisa Laurell, medgrundare och varumärkesansvarig på Oh Mungood | Foto Pressbild
Oh Mungood tar hem det åtråvärda INTERNORGA Future Award 2024, också känt som "industriens Oscar", för sin innovativa produktlinje. Priset tilldelas företag som sätter nya standarder inom foodservice och är pionjärer inom sina områden.

Med nio finalister och en högklassig jury, inklusive experter som trendforskaren Hanni Rützler och vetenskapsmannen Dr J. Daniel Dahm, var konkurrensen hård. Men det svenska företaget OMG plantbased Food AB stack ut och vann priset i kategorin Food & Beverages för deras växtbaserade produktsortiment ”Oh Mungood!”.

Det banbrytande konceptet fokuserar på mungbönan, en traditionell ingrediens i det vegetariska köket som här används på ett nytt och innovativt sätt. Med enbart rena ingredienser från ekologiskt jordbruk och utan tillsatser, gluten, laktos eller soja, erbjuder Oh Mungood enkla och hälsosamma alternativ utan att kompromissa med smaken.

Lisa Laurell, medgrundare och varumärkesansvarig på Oh Mungood, uttrycker sin glädje över att vinna priset och betonar vikten av att företaget, trots sin beskedliga storlek och drivet av två kvinnor, har lyckats slå sig in på den globala marknaden:

”Det betyder otroligt mycket för oss att få ta del av detta hedervärda pris i Tyskland som är en marknad som vi precis entrat och tror väldigt mycket på. Dessutom med så hög konkurens som med Juicy marbels och Garum project som gör det så otroligt bra på en global nivå. Att “lilla bolaget” från Sverige som drivs av två kvinnor kan få ta denna plats på podiumet är ett kvitto för oss att det vi kämpar och tror på faktiskt fungerar även på en global marknad.”

Vinsten för Oh Mungood i Tyskland, en marknad de nyligen har börjat utforska, visar på företagets potential och framgång på internationell nivå, trots den hårda konkurrensen från andra företag som Juicy Marbles och Garum Project.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil