Wasa och Foodgeekz: Knäckebrödets Framtid

Systrarna Emmy & Evelina Hammelfelt | Foto Pressbild
Drygt 100 år efter sin start fortsätter Wasa att vara en pionjär inom knäckebrödsindustrin, och nu har de tagit ett steg in i framtiden genom ett samarbete med de holistiska receptkreatörerna Foodgeekz. Tillsammans har de skapat en rad innovativa recept som utforskar nya sätt att konsumera och uppleva knäckebröd.

Pop-up Restaurang på Hammarbybacken

För att fira lanseringen av dessa nyskapande recept bygger Wasa en imponerande pop-up restaurang i formen av ett gigantiskt knäckebrödspaket på toppen av Hammarbybacken. Den här unika restaurangen kommer att vara öppen under helgen den 17-19 november och är endast tillgänglig för speciellt inbjudna gäster.

Kreativ Meny av Foodgeekz

Inne i den spektakulära restaurangen kommer Foodgeekz, tillsammans med systrarna Emmy & Evelina Hammelfelt, att presentera en smakfull meny. Den inkluderar delikatesser som knäckebröd med vispad fetaost, fikon & honung, sötpotatis- och morotsoppa, ricottayoghurt med hyvlad zucchini, pinjenötter & knäckebrödscrunch, samt ljummen örtslungad potatis med kryddat knäckebrödsströssel. Måltiden avslutas med en aptitretande Banoffee med knäckebröd-kross & Peanut butter cups.

Aptitretande Banoffee med knäckebröd-kross & Peanut butter cups. | Foto Pressbild

Fokus på Hälsa och Hållbarhet

Menyn har skapats med avsikt att inspirera till smak, hälsa och hållbarhet – värden som är centrala för Wasa under hela året. Rätterna och råvarorna produceras på ett hållbart sätt, och restaurangens plats på Hammarbybacken ger en extra dimension av hälsa och välbefinnande.

Guidade Ascensioner och Roliga Val

För att följa med på den extraordinära resan upp till Hammarbybackens topp kommer specialinbjudna gäster att coachas av Foodgeekz, poddaren och ultralöparen Clara Henry eller sportprofilen Mårten Nylén. Målet är att visa att hälsosamma och hållbara val också kan vara roliga och njutbara. Samarbetet strävar efter att bryta fördomar kring knäckebröd, och Jakob Osborne, Global Sr. Brand Manager på Wasa, uttrycker entusiasm över möjligheten att presentera knäckebröd i en modern och unik miljö.

Öppet för Allmänheten – En Dag av Knäckebrödsgastronomi

Pop-up restaurangen, ”Wasa Falu Rågrut Chia & Havssalt by Foodgeekz,” välkomnar allmänheten på lördagen den 18 november från klockan 10-16, med tre sittningstider. Det blir en dag fylld med gastronomiska upplevelser där knäckebrödet tar center stage och visar upp sin mångsidighet på ett sätt som aldrig tidigare skådats.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil