Winefinder vinnare mot Systembolaget

Alex Tengvall, Winefinders ordförande Winefinder | Foto Pressbild, Winefinder
Winefinder har fått rätt i Patent- och marknadsöverdomstolen mot Systembolaget efter en tvist som har tagit tre år innan avgörandet har kommit.

För andra året har danska återförsäljare av alkohol vunnit mot Systembolaget i rättsliga tvister och därmed kan de sälja alkohol i en strid ström på det sätt de velat och vill.
Förra året var det Vivino som vann mot Systembolaget som sedan överklagat domen, och nu är det Winefinder som fåt rätt i Patent-och marknadsöverdomstolen.

Winefinder förlorade i första instans men får nu rätt och kan därmed låta sina produkter flöda in i Sverige via e-handel.
Enda reservationen är om Högsta domstolen skulle välja att ta upp fallet och det i så fall får ett annat utfall i den prövningen.

– Vi är otroligt glada över att patent- och marknadsöverdomstolen har konstaterat att den e-handel som vi har bedrivit från 2007 överensstämmer med både svensk lag och regelverket i EU. Vilket vi har ansett hela tiden, jublar Alex Tengvall, Winefinders ordförande, efter detta klartecken att kunna fortsätta kränga alkohol i den kanalen.Patent- och marknadsöverdomstolen menar att Winefinder inte sålt alkohol i Sverige, då bolaget bedriver sin verksamhet från ett annat land. 
Därmed bedöms man ej strida mot ensamrätten på alkoholförsäljning.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Satsar på camping och festival i sommar

Det smarta märket Stacky´s åker på turné i sommar och sätter upp ett stort antal campingplatser och festivaler som hållplatser på resan genom landet.

Solen, sangria och stränder lockar oss

Sol, sangria, stränder lockar oss när vi funderar på ett annat land att jobba ifrån. Inte konstigt att etta blir ett land på ”S”, alltså Spanien.

Greenfood initierar samarbete med Bower

Greenfood ska öka återvinningen med hjälp av Bower. Återvinningsappen ska göra att fler av Greenfoods förpackningar återvinns, hoppas parterna.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil