Winefinder vinnare mot Systembolaget

Alex Tengvall, Winefinders ordförande Winefinder | Foto Pressbild, Winefinder
Winefinder har fått rätt i Patent- och marknadsöverdomstolen mot Systembolaget efter en tvist som har tagit tre år innan avgörandet har kommit.

För andra året har danska återförsäljare av alkohol vunnit mot Systembolaget i rättsliga tvister och därmed kan de sälja alkohol i en strid ström på det sätt de velat och vill.
Förra året var det Vivino som vann mot Systembolaget som sedan överklagat domen, och nu är det Winefinder som fåt rätt i Patent-och marknadsöverdomstolen.

Winefinder förlorade i första instans men får nu rätt och kan därmed låta sina produkter flöda in i Sverige via e-handel.
Enda reservationen är om Högsta domstolen skulle välja att ta upp fallet och det i så fall får ett annat utfall i den prövningen.

– Vi är otroligt glada över att patent- och marknadsöverdomstolen har konstaterat att den e-handel som vi har bedrivit från 2007 överensstämmer med både svensk lag och regelverket i EU. Vilket vi har ansett hela tiden, jublar Alex Tengvall, Winefinders ordförande, efter detta klartecken att kunna fortsätta kränga alkohol i den kanalen.Patent- och marknadsöverdomstolen menar att Winefinder inte sålt alkohol i Sverige, då bolaget bedriver sin verksamhet från ett annat land. 
Därmed bedöms man ej strida mot ensamrätten på alkoholförsäljning.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil