200 Rusta-butiker nu – men det kan bli 500

Foto MostPhotos
Rusta har öppnat 100 varuhus sedan 2017 och öppnade nyligen nummer 200. I en intervju säger vd Göran Westerberg att det kan bli 500 butiker på sikt.

När Rusta nu öppnat butik nummer 200 ska ingen inbilla sig att man tänker slå av på tempot. 
Tvärtom. Vd Göran Westerberg sätter målet rejält högt i en intervju med Market.
– Vi har tidigare pratat om 500 och det tror jag fortfarande är möjligt, säger Westerberg.

Symboliskt nog öppnade man butik 199 i Vimmerby och nummer 200 i tyska Kerpen – en mogen marknad och en med framtida tillväxt, ur Rusta-synvinkel.

– Att kunna öppna i Vimmerby är en följd av vår ökade penetrationsgrad. Vi hade inte kunnat öppna där för tio är sedan, men när allt fler handlar på Rusta har det blivit möjligt att öppna på lite mindre orter. Vi har varit efterfrågade länge i Vimmerby. Vi kommer säkerligen att gå in i fler mindre orter där vi tidigare bedömt att vi inte har bärkraft, säger Göran Westerberg.

Samtidigt fortsätter man att leta storstadslägen.
– Vi jobbar enbart genom fullsortimentsformatet med 2 000 kvadratmeter varuhusyta, men det har visat sig svårt att hitta sådana lägen i storstäderna. Därför kan vi behöva trycka ihop konceptet i storstadslägen.

Göran Westerbeerg konstaterar att Tyskland är kedjans stora potential.
– Det är symboliskt att vi öppnar nummer 200 i Tyskland. Med tiden kan vi säkert öppna flera hundra i landet.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

ICA satsar på svenska tomater

ICA Sverige tar ett stort kliv framåt i sin satsning på svenskodlade grönsaker genom ett samarbete med Svenska Odlarlaget för att öka tillgången av svenska tomater året om.

Effektiv rengöringsduk för grovköket

Tork presenterar sin senaste innovation för restaurangbranschen: Tork 2 i 1 Skrubb- och Rengöringsduk. Denna mångsidiga produkt erbjuder restaurangpersonal en effektiv lösning för att hantera envisa fläckar utan att kompromissa med ytor.

En smakfull hyllning till K-Pop

Årets första Coca-Cola Creations är här och tar dig med på en resa in i K-Popens magiska värld. Med den nya smaken Coca-Cola Creations K-Wave Zero Sugar får K-Pop-fans en smakupplevelse som hyllar deras hängivenhet till musikgenren.

Satsar på en ny snacksfabrik i Spanien

Paulig satsar på att stärka sin position inom Tex Mex- och snacksindustrin i Europa genom att investera 42 miljoner euro i en ny snacksfabrik i Spanien.

Lanserar hemmafix för svenska hem

Medan ekonomin kämpar visar en ny undersökning att endast var fjärde svensk ofta reparerar sina saker istället för att köpa nytt. För att hjälpa svenska konsumenter att laga och förlänga livet på sina ägodelar, har Amazon.se lanserat Hemmafix.

Öppnar igen efter omfattande modernisering

Efter en intensiv renoveringsprocess är det äntligen dags för Hemköp Birger Jarlsgatan att slå upp portarna till en ny och uppfräschad butik med flera spännande förändringar.

Kamp för ett starkare immunförsvar

En färsk undersökning, genomförd av Apotek Hjärtat, avslöjar att mer än fyra av fem svenskar aktivt arbetar för att stärka sitt immunförsvar.

E-handeln fokuserar på lönsamhet

E-barometerns årsrapport 2023 avslöjar en minskning av e-handelns omsättning till 133 miljarder kronor, en nedgång med två procent jämfört med föregående år.

Konkurrensgranskning av apoteksköp

Apotekstjänst avsåg att förvärva fullständig kontroll över konkurrenten Svensk dos, men Konkurrensverket lägger planerna på is för att utvärdera eventuella konsekvenser för konkurrensen.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil