51 miljoner från Ica till Cancerfonden i år

Monika Magnusson, vd för Apotek Hjärtat | Foto Pressbild
Icas och Apotek hjärtats kunder har i år samlat in 51 miljoner kronor till Cancerfonden. Ica har stöttat fonden ända sedan 1950-talet.

Ica har stöttat Cancerfonden sedan 50-talet och Rosa bandet-kampanjen sedan starten 2003.
Under dessa 20 år har man tillsammans med Apotek hjärtat samlat in 570 400 000 kronor. I år har kunderna samlat in 51 miljoner kronor genom ICAs och Apotek Hjärtats insamling.

Ica vill göra det enkelt för kunderna att vara med i kampen mot cancer, därför har man förutom att sälja rosa band och armband även sålt ”rosa produkter” som bidrar till insamlingen.
För varje såld produkt går mellan 50 öre och 10 kronor oavkortat till Cancerfonden.

– Jag känner en enorm tacksamhet för det otroliga engagemanget som ICA-handlarna och kunderna visat inte minst nu i oktober men även genom alla år som vi stöttat insamlingen. Trots tuffa ekonomiska tider så är det många som hjälper till och bidrar på de sätt man kan, vilket resulterat i det fantastiska resultatet 42 miljoner kronor säger Eric Lundberg, vd för Ica Sverige.

– Jag känner mig oerhört stolt över den fantastiska insatsen som kunderna och medarbetarna på apoteken gjort under rosa oktober. Tillsammans har vi samlat in nio miljoner kronor till svensk cancerforskning och förhoppningsvis har vi även bidragit till att fler undersöker sig själva och tar sig tid att ta del av den screening som erbjuds, säger Monika Magnusson, vd för Apotek Hjärtat.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil