Ännu en e-handlare varnar och sparkar

Foto Pressbild BHG
BHG, tidigare Bygghemma, är nästa i raden av e-handlarna som vinstvarnar och nu väljer att säga upp personal för att minska kostnaderna i koncernen.

BHG, tidigare Bygghemma, är en börsnoterad e-handelskoncern och ännu en i raden av e-handlare som har allvarliga problem detta år.
BHG vinstvarnar nu och tror att det kommer att bli värre ytterligare en tid innan det vänder uppåt igen för affärerna.

Därför vill man nu bland annat sparka personal för att minska sina kostnader.
– Vi  har stor respekt för den nya verklighet konsumenten befinner sig i, och bedömer att marknaden kommer att bli än mer utmanade innan det blir bättre och väljer därför att proaktivt förbereda BHG för den osäkerhet som förväntas råda på konsumentmarknaden en tid framöver”, säger bolagets tillförordnade vd Gustaf Öhrn.

BHG skriver att marknaden bolaget agerar på präglades av “geopolitisk turbulens, krympande disponibel inkomst och viss mättnad efter konsumtionspeaken under coronapandemin” och det har lett till svagare efterfrågan och höga lagernivåer.

Konsekvensen blev bland annat en omsättning som backade drygt 5 procent senaste kvartalet och en vinst man tror landar på 48 miljoner kr mot 164 miljoner kr motsvarande period förra året.

Nu ska man spara och totalt minska kostnaderna med 150-200 miljoner kr. 
”Besparingarna avser främst personalminskningar”, skriver BHG som alltså väljer att sparka anställda trots att man fortfarande går med vinst.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil