Apotekskedjan släpper aktuell bok om svamp

Svampboken | Foto Pressbild, Ica Hjärtat
Apotek hjärtat släpper nu en svampbok som vill vara en guide till de vanligaste svamparna och hur de behandlas. Det handlar om infektioner.

Hösten är på ingång, vilket innebär högsäsong för svamp ute i skog och mark. Men svamp är även vanligt både i och på kroppen, skriver Apotek hjärtat. 
Enligt en ny Sifo-undersökning har hela 38 procent av svenskarna haft en svampinfektion under de senaste fem åren, där fler än hälften (54 procent) anser att svampen varit svår att diagnostisera. 
För att guida rätt och ge råd om egenvård lanserar apotekskedjan en svampbok där du får svar på allt du vill veta om svamp. 
Var växer torsk och pityriasis versikolor? Hur känner du igen ljumsksvamp? Hur ska nagelsvamp behandlas? Och hur förbygger du svampinfektion i underlivet?

– Även om undersökningen visar att det är vanligt med svampinfektioner är det många som tycker att det känns pinsamt att prata om det. Och vissa upplever obehag utan att ens veta om att det är en svampinfektion de har. Oavsett vilket blir konsekvensen densamma; onödigt lidande. Det vill vi ändra på med vår nya svampbok, säger Annika Svedberg, chefsapotekare på Apotek hjärtat.  

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil