Tullar och exportstopp kring vete och majs

Tullar och exportstopp kring vete och majs
Foto: Mostphotos
Tullar och exportstopp ställer till problem på spannmålsmarknaden ställer till problem vilka i förlängningen kan påverka även handeln i Sverige.

Tullar och exportstopp ställer till problem på spannmålsmarknaden ställer till problem vilka i förlängningen kan påverka även handeln i Sverige.

Handelshinder och frihandel har varit i fokus globalt de senaste åren och så fortsätter utvecklingen.
Nu gäller det spannmål där tullar på vete och exportstopp för majs nu påverkar utbyte och i förlängningen även handeln.

15 februari kommer Ryssland att införa en exportskatt på vete vilken ska begränsa landets export.
Skatten har fått analytiker att revidera siffrorna för Rysslands export av vete och nu sänker man siffrorna för exporten med totalt fem procent.

När det gäller majs har Argentina, som världens tredje största exportör av majs, beslutat om exportstopp av majs från och med början av mars.
Det är en preventiv åtgärd för att försäkra sig om att det finns tillräckligt med foder för den egna djurproduktionen inom landet.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Skedvi bröd får exklusiv märkning

Skedvi bröd får nu en exklusiv märkning av EU. Efter fyra års arbete får man märkningen ”skyddad geografisk beteckning”, SGB.

Lanserar ny hållbar rostningsteknik

Sucafina, Beyers Koffie och CEE presenterar en ny hållbar rostningsteknik för kaffe. Den presenteras idag och ses som ett stort utvecklingssteg.

Det blir Ica som öppnar hos Sture

Ica Sturehallen. Det blir den butik som någon gång under hösten 2026 ger Sturekvarteret en ny dagligvarubutik och då öppna i Sturegallerian.

Lidl bjuder barn på VM-handbollen

VM i handboll för damer är igång i Göteborg och sponsorn Lidl bjuder nu över 100 barn på möjligheten att vara landslagsstjärnor för en dag.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil