Arla Jönköping stödjer social matbutik

Foto Pressbild
Sedan november 2023 har Arlas mejeri i Jönköping donerat över 24 ton överblivna och felmärkta mejerivaror till Maträtt i Göteborg varje vecka, vilket möjliggör att människor med låga inkomster kan få tillgång till kvalitetsmat till reducerade priser.

Initiativet är en del av Arlas engagemang för att minska matsvinn och samtidigt stödja samhället genom att tillhandahålla näringsrik mat till dem som behöver det mest. Genom donationerna till Maträtt bidrar Arla inte bara till att minska sitt eget matsvinn utan gör också en betydande skillnad för människors livskvalitet.

Martin Drobena, chef på Arlas mejeri i Jönköping, betonar att samarbetet med Maträtt inte bara gynnar dem som lever med ekonomiska svårigheter utan även minskar matsvinnet och därmed klimatpåverkan. Donationerna möjliggör en betydelsefull utökning av Maträtts sortiment och bidrar till att göra näringsrik mat tillgänglig för fler.

Maträtt är Räddningsmissionens koncept för sociala matbutiker som erbjuder produkter till reducerade priser till personer med låga inkomster och möjliggör arbetsmarknadsnära träning för fler. Arla Jönköping är ett fossilfritt mejeri och en viktig del av Arlas produktionskedja, med fokus på kvalitet och hållbarhet.

Genom sitt samarbete med Maträtt i Göteborg fortsätter Arla att visa sitt åtagande för att bekämpa matsvinn och stödja samhället. Donationerna av mejeriprodukter gör en konkret och positiv skillnad för både människor och miljö.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil