Axfood förvärvar City Gross

Lars Ljungälv, VD, Bergendahls | Foto Pressbild
Bergendahlskoncernen har efter en strategisk översyn av verksamheten beslutat att avyttra detaljhandelskedjan City Gross. Köparen Axfood, som redan äger 9,9 procent av City Gross och har en option att förvärva upp till 30 procent, blir nu ensam ägare till verksamheten.

Förvärvet skapar förutsättningar för att stärka City Gross konkurrenskraft och främja tillväxt inom stormarknadssegmentet, vilket kommer att utmana marknadsledarna och öka konkurrensen inom segmentet.

– Affären skapar de bästa förutsättningarna för att stärka City Gross konkurrenskraft och stärka kedjans position på marknaden för att expandera framgent. Axfood är helt rätt ägare för City Gross framåt för att utveckla stormarknadskonceptet över tid, säger Lars Ljungälv, koncernchef och vd för Bergendahl & Son AB.

Axfoods förvärv av City Gross markerar en viktig milstolpe i deras strategi att växa och förstärka sin ställning på den svenska dagligvarumarknaden. Med City Gross starka varumärke och breda utbud av produkter kan Axfood nu erbjuda ett ännu mer konkurrenskraftigt sortiment till sina kunder.

För City Gross innebär detta nya ägarskap möjligheter att dra nytta av Axfoods omfattande erfarenhet och resurser för att fortsätta växa och utveckla sitt stormarknadskoncept. Med Axfoods stöd kommer City Gross att kunna förbättra sina erbjudanden och fortsätta leverera hög kvalitet och god service till sina kunder.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil