Axfood lanserar en färs av grönt och kött

Foto Pressbild
Axfoood och Garant ger begreppet ”blandfärs” en ny innebörd, genom att lansera den första färsen gjord av 50 procent nötkött och 50 procent grönsaker.

Axfood är först med att i stor skala lansera en färs av lika delar nötkött och grönsaker. Färsen Nöt & Grönt säljs under det egna varumärket Garant och har bara hälften så stort klimatavtryck som vanlig nötfärs, meddelar koncernen.
Nöt & Grönt är Nyckelhålsmärkt, bär Kött från Sverige-märkningen, är betydligt billigare än övrig nötfärs och lanseras i samarbete med Generation Pep som arbetar för bättre hälsa för unga, påpekar man.

– Det här är en smart och hälsosam lösning för köttfärsälskaren som vill fortsätta laga mat som vanligt och på ett enkelt sätt nära halvera sitt klimatavtryck, säger Åsa Domeij, hållbarhetschef hos Axfood.

Färsen är något mjukare än vanlig köttfärs och fungerar utmärkt till populära vardagsrätter såsom köttfärssås, lasagne och tacos.
Inblandningen av grönsaker gör färsen mer saftig och fyllig. Nötköttet i färsen kommer från svenska gårdar och bär därför Kött från Sverige-märkningen.

Även morötterna är svenska. Produkten är Nyckelhålsmärkt, vilket innebär att det är ett hälsosamt val.

– Vår nya färs är ett konkret exempel på en innovativ, hållbar och prisvärd vara som hjälper konsumenten till lägre klimatpåverkan utan att för den skull behöva välja bort köttet helt, göra avkall på smakupplevelsen som många vill åt eller vara svårare att tillaga. Dessutom är priset väsentligt lägre än för vanlig nötfärs, sammanfattar Hans Bax, affärsområdeschef egna affärer hos Dagab.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil