Bärkassar med återvunnen plas

Foto Pressbild
Coop Sverige har valt Trioworld som leverantör av bärkassar tillverkade med återvunnen plast. Dessa bärkassar, som produceras av Trioworld Lundin i Arvika, innehåller minst 80% RecyClass-certifierat återvunnet material från plastavfall efter konsumtion (så kallat PCR*).

RecyClass spårbarhetscertifiering för återvunnen plast innebär en tredjepartsförsäkran om PCR-innehållet i de certifierade produkterna.

”Samarbetet markerar ett betydelsefullt steg i Coop Sveriges strävan att minska sin miljöpåverkan och att erbjuda mer hållbara alternativ till sina kunder och medlemmar. Genom att arbeta med Trioworld kan Coop Sverige säkerställa att plastbärkassarna inte bara uppfyller höga kvalitetsstandarder utan också bidrar till en mer hållbar framtid genom användningen av återvunnet material,” säger Mattis Bergquist, Hållbarhetschef, Coop Sverige.

Janne Bohm, Marknadschef för Division Bärkassar på Trioworld, uttrycker sin glädje över det återupptagna partnerskapet. ”Det är inspirerande att arbeta med företag som delar Trioworlds vision för hållbarhet och som väljer produkter som stöder utvecklingen mot en cirkulär ekonomi.”

”Trioworld strävar efter att vara världsledande inom cirkulära plastförpackningar, inklusive bärkassar. Genom att erbjuda påsar som innehåller minst 80% RecyClass-certifierad återvunnen plast visar vi att vi är en pålitlig partner för förpackningslösningar som minskar kunders påverkan på miljön,” säger Janne Bohm.

Detta samarbete mellan Coop Sverige och Trioworld är ett exempel på hur företag kan arbeta tillsammans för att främja hållbarhet och bidra till en cirkulär ekonomi. Genom att använda återvunnet material i sina bärkassar tar Coop Sverige ett stort steg framåt i sina hållbarhetsmål, samtidigt som de erbjuder sina kunder ett miljövänligt alternativ för deras dagliga inköp.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil