Bästa ekorestaurangen inom EU är gotländsk

Lilla Bjers Krog | Foto Skärmdump
EU:s bästa ekorestaurang finns på Gotland. Det är Lilla Bjers som korats till det när för första gången nu EU Organic Awards delas ut.

Alex Wugk, kökschef på restaurangen Lilla Bjers, konstaterar att det här priset går utanpå det mesta i den vägen.
– Vi har fått en del utmärkelser tidigare. Men att få åka ner till Bryssel och få pris direkt av EU-kommissionen blir väldigt konkret, och ett väldigt tydligt bevis på att det vi gör är rätt. Sedan kan det förhoppningsvis inspirera andra att också välja en ekologisk väg, säger Alex Wugk till ja.se.

Att vara en inspiration för andra är en del av målsättningen för Lilla Bjers, som ligger strax söder om Visby.
Restaurangen öppnade 2012 och då som en del i det ekosystem familjen Hoas byggt upp kring gården sedan 1997.

Gården är Krav-certifierad och där odlas grönsaker, frukt och bär som sedan används i restaurang och säljs i gårdsbutiken.  
– Det finns inget led där hållbarheten inte går först. Det är både den hållbarheten som man kan ta på rent konkret, som att man inte sprutar grönsakerna till att vi prioriterar den sociala hållbarheten gällande hur vår personal mår, säger kökschefen Alex Wugk till ja.se.

– Det som jag tyckte var lite roligt i det här är att vi ofta får uppmärksamhet i första hand för vår gastronomi och för maten vi lagar. Men här blev det snarare uppmärksamhet kring på vilket sätt vi lagar maten. Det tyckte jag var häftigt, tillägger han.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil