Besöker Sverige för att möta svensk industri

Sydkoreas flagga | Foto MostPhotos
Business Swedens livsmedelsexportprogram Try Swedish tar emot några av Asiens mest inflytelserika återförsäljare och distributörer i Sverige för att främja samarbete och utbyta kunskap om svensk livsmedelsproduktion och innovationer.

Sedan 2020 har Business Sweden aktivt arbetat med att öka Sveriges exportandel på de asiatiska marknaderna, inklusive Japan, Sydkorea, Singapore och Hong Kong. Med sin befolkningsrikedom och höga acceptans för premiumprodukter, utgör dessa marknader en betydande potential för svenska företag.

Business Sweden har etablerat en stark närvaro på dessa marknader och framgångsrikt lanserat flera svenska varumärken där. Nu välkomnar de nyckelaktörer från Asien till Sverige och Malmö den 21-23 maj 2024 för att presentera svenska produkter, tjänster och innovationer inom livsmedelsindustrin.

Varför Skåne? Livsmedelsproduktionen är spridd över hela Sverige, men en betydande del sker i södra Sverige, där Skåne är en framträdande region. Skåne erbjuder fördelar som hög livsmedelssäkerhet, god djurvälfärd och en tradition av innovativa livsmedel.

Maria Kärnerud, ansvarig för Try Swedish exportprogram, kommenterar: ”Livsmedelsindustrin har en enorm potential att erbjuda innovativa, säkra och välsmakande produkter för den asiatiska marknaden. Genom vårt program har vi etablerat relationer med några av Asiens största livsmedelskedjor och distributörer. I år har vi bjudit in dem till Sverige för att uppleva svensk mat, utforska svensk produktion och möta svenska producenter.”

Delegationen från Asien inkluderar följande aktörer:

  • Från Korea: Hyundai Department Stores, Samsung Welstory, Otree Foods
  • Från Japan: Aeon, Isetan, Hankyu Hanshin
  • Från Singapore: Limwood
  • Från Hong Kong: Pinewood

Under perioden 21-23 maj kommer olika företagsbesök att äga rum i Skåne, inklusive en heldag med en minimässa där svenska industriföretag från hela landet kommer att få visa upp sina produkter och möjligheter till affärsmöten kommer att erbjudas.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil