”Bojkotta Marabou som bidrar till ryska kriget”

Foto MostPhotos
Bojkotta Marabou och ägaren Mondelez så länge man bidrar till att hålla den ryska krigsmaskinen i Ukraina igång. Kravet reses nu i DN.

Det är Uliana Gottlieb, filosofie doktor i företagsekonomi, som i en opinionstext i DN uppmanar till bojkott mot Marabou och dess ägare Mondelez.
”Det globala företaget Mondelez måste göra det enda rätta: lämna den ryska marknaden så snart som möjligt. Enligt KS Institute uppges Mondelez ha betalat cirka 2 miljarder kronor i skatt till den ryska staten i fjol”, skriver Gottlieb.

Hon påpekar att andra livsmedelstillverkare tagit sitt ansvar och exemplifierar med finländska Fazer (Dumle, Geisha och Tutti frutti med mera) som lämnat den ryska marknaden och glasstillverkaren GB som slutat att tillverka glassen Twister i Ryssland.

”Cloetta (Ahlgrens bilar, Kexchoklad och Malaco med mera) är också ett företag som uppohört med leveranserna till Ryssland. Arla, Orkla och Valio är exempel på livsmedelsbolag som valt att lämna landet”, påpekar Gottlieb.

”I februari skrev Mondelez på sin webbplats att man har bidragit med 123 miljoner kronor i stöd till Ukraina. Detta kan jämföras med att den ryska staten fick cirka 15 gånger mer från företaget under 2022”, skriver Uliana Gottlieb.

”Det finns ingen tid för hyckleri när den ryska staten begår krigsbrott och brott mot mänskligheten i Ukraina. Tiden att agera är nu”, konstaterar Gottlieb.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil