Clas Ohlson köper Spares Europe AB

Kristofer Tonström Koncernchef, Clas Ohlson | Foto Pressbild
Clas Ohlson köper Spares och signalerar därmed en utökad satsning inom tillbehör och reservdelar för elektroniska produkter.

Clas Ohlson har ingått ett avtal om att köpa cirka 91 procent av aktierna i Spares Europe AB, skriver bolaget i en pressrelease.

Spares är ett ledande företag inom reservdelar och tillbehör för elektronikprodukter samt batterier.

”Förvärvet stärker Clas Ohlsons kärnaffär och skapar nya tillväxtmöjligheter inom ett växande marknadssegment. Clas Ohlson bedömer att förvärvet vid tillträdet kommer bidra till att öka vinsten per aktie”, skriver man.

Priset för företagsköpet är cirka 500 miljoner kr plus en potentiell tilläggsslant på 225 miljoner kr.

– Jag är mycket glad att vi i och med förvärvet av Spares tar nästa steg i att vidareutveckla vårt erbjudande och gör en offensiv satsning inom ett för Clas Ohlson prioriterat tillväxtområde. Förvärvet stärker vår position när det gäller både tillbehör för elektronik och reservdelar som förlänger livslängden på kundernas produkter, säger koncernchefen Kristofer Tonström.

– Spares har en imponerande historik av lönsam tillväxt och verkar med en hållbar affärsmodell i en intressant del av marknaden, med exponering mot såväl privatkunder som företag och organisationer.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil