Coca-Cola lanserar fastsittande korkar

Foto Pressbild
Coca-Cola i Sverige tar ett steg i hållbarhetsarbetet genom att introducera fastsittande korkar på sina Pet-flaskor. Start sker redan denna månad.

I linje med EU:s engångsplastdirektiv som träder i kraft 2024, och som en viktig del i dryckesbolagets strävan mot en skräpfri värld under strategin World Without Waste kommer Coca-Cola att redan under hösten 2022 introducera övergången till fastsittande korkar på Pet-flaskor. 

Den nya designen gör att korken förblir fäst till flaskan även efter öppning. Förändringen underlättar insamling och återvinning av hela förpackningen och hjälper till att förhindra nedskräpning, vilket bidrar till vårt arbete tillsammans med branschen mot 100 procent återvinning av både flaska och kork, skriver man i en pressrelease. 
Först ut blir Fanta, Coca-Cola, Sprite och bonaqua. 

– Vi är fast beslutna att nå längre och snabbare, där det är möjligt, tillsammans med både partners och kunder. Vi vill använda mindre förpackningar där vi kan, och för de förpackningar vi använder är vårt mål att 100 procent samlas in, återanvänds eller återvinns, för att skapa en cirkulär ekonomi där inga förpackningar hamnar som skräp i våra vatten eller natur, säger Lisa Wahlström som är hållbarhetsdirektör hos Coca-Cola i Sverige.

– Vi har redan övergått till att använda 100 procent återvunnen plast i våra Pet-flaskor. De nya korkarna är nästa steg i vårt innovations- och förpackningsarbete, tillägger hon.

Sedan flera år tillbaka är alla flaskor och korkar från Coca-Cola i Sverige 100 procent återvinningsbara. De flesta svenskar är redan duktiga på att panta sina förpackningar med korken fastskruvad och med den nya korkdesignen kommer ännu färre korkar att gå förlorade, slängas eller glömmas i naturen innan de pantas tillsammans med flaskan, påpekar företaget.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil