Coop Mellanmjölk vinner stort smaktest

Arkivbild Mostphotos
Allt annat än mellanmjölk, eller? I Aftonbladets omfattande smaktest av den populära drycken mellanmjölk, utmärktes ”Coop mellanmjölk - Med lite längre hållbarhet” som bäst i test.Juryn, som bestod av medlemmar från tidningen, provsmakade 12 olika sorter. Bland de tre som pastöriserats vid högre temperatur för ”lite längre hållbarhet”, fann juryn sin favorit i Coops mellanmjölkspaket.

Hela juryn tilltalades av den gräddiga fyllighet som den varmare pastöriseringen gett. ”En lite bonnig smak som är spännande” konstaterades. Coops mjölk har sitt ursprung i Sverige och har nyligen fått en ny symbol på paketets framsida för att tydligt informera kunder om detta.

– Utmärkelsen gör mig riktigt glad. Dels för att juryn har känt vad vi provat oss fram till skulle bli den bästa mellanmjölken på marknaden, dels för arbetet med pakets nya designuttryck. Det är inte bara mat man äter med ögonen så att säga, säger Minna Björklund, chef sortiment EVM (Egna Varumärken) på Coop Sverige.

Coops produktutvecklare inom EVM har rönt stora framgångar de senaste åren. I slutet av maj hyllades Coop Corn snacks sour cream & onion på den ansedda mässan PMLA 2024, och i flera smaktest har det veganska alternativet Coop Havremjölk till kaffet utsetts till bäst för just det ändamålet.

– Vi blir starkare och starkare inom EVM, ett prisvärt och kvalitativt sortiment som allt fler av Coops medlemmar upptäcker. Efter sommaren bjuder vi på fler innovativa nyheter under varumärkena Coop, Änglamark och Xtra, säger Minna Björklund.

Fakta om Coop Mellanmjölk – Med lite längre hållbarhet
Finns: Hos Coop
Pris: Cirka 13,75 kronor för 1 liter
Ursprung: Sverige
Fetthalt: 1,5%
Kalcium: 124 milligram/100 gram
Denna utmärkelse är ytterligare ett bevis på Coops framstående arbete inom produktutveckling och kvalitetsförbättring, vilket uppskattas av både juryn och kunderna.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil