Efter högtiderna när många hushåll reflekterar över sina utgifter, väljer Coop att lätta bördan genom att sänka priserna på ett 70-tal vardagsfavoriter. Under perioden 8-28 januari kommer medlemmar hos Coop att kunna dra nytta av rabatter på basvaror som bröd, ost, mejeri, pastasås, smörgåstillägg och färskt protein. Dessutom ingår städ- och tvättprodukter för dem som vill börja det nya året med ett rent hem.

Marie Nygren, VD för Coop Sverige, understryker att dessa prissänkningar är en del av Coops engagemang för sina cirka 3,9 miljoner medlemmar. Sedan våren 2023 har Coop stärkt sitt erbjudande genom att sänka momsen på frukt och grönt, minska priser på vardags- och sommarfavoriter, erbjuda rabatter på hållbara produkter och ge medlemmarna möjligheten att handla leksaker till halva priset inför julen.

Nygren framhåller att Coop fortsätter att investera i sina medlemmar genom olika erbjudanden och medlemsprogram som ger upp till fem procent rabatt. För att dra nytta av de sänkta priserna behöver konsumenterna vara medlemmar i någon av Coops 27 konsumentföreningar, där över 3,9 miljoner svenskar redan är medlemmar. Coops initiativ att pressa priserna på baslivsmedel och vardagsprodukter under de kommande veckorna syftar till att underlätta för hushåll och erbjuda ekonomiskt stöd när många återgår till sina vanliga rutiner efter festligheterna.