Dagab utökar sina elfordonsleveranser

64 ton tungt ellastbils-ekipage | Foto Pressbild
Fler elfordon ska leverera livsmedel när Axfoods inköp- och logistikbolag Dagab utökar sina eldrivna livsmedelsleveranser med en satsning i Göteborg.

Axfood använder redan såväl Scanias helektriska tunga lastbil som dess laddhybrid i Stockholm.
Nu kompletteras den satsningen med ett 64-tons ellastbils-ekipage för varutransporter i Göteborgsregionen, det första i sitt slag i Sverige.

Under flera år har Scania och Axfoods inköps- och logistikbolag Dagab haft ett nära samarbete. Arbetet har gällt att utveckla en fossilfri fordonsflotta. 
2021 var Dagab först i Sverige med att använda Scanias helelektriska tunga lastbil. 

Nu utökas samarbetet när ett 64 ton tungt ellastbils-ekipage för mattransporter, den första i sitt slag, börjar används i och runt Göteborg.
Med den nya, helt utsläppsfria lastbilen tar Scania och Dagab ett steg till när det gäller minskad klimat- och miljöpåverkan.

– Utsläppssnåla livsmedelsleveranser är nödvändigt för att sänka klimatbelastningen. När vi sätter in en ellastbil av den här storleken sänker vi utsläppen rejält och tar ytterligare ett steg mot helt fossilfria transporter och nettonollutsläpp senaste 2030, säger Helena Blom, transportchef hos Dagab, i en pressrelease.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil