”Daterade system ställer till det”

Foto MostPhotos
Alltfler företag inom handeln använder AI och maskininlärning – men i många fall ställer daterade system till det, menar Laurent Homeyer hos Workday.

Laurent Homeyer är branschrådgivare inom detaljhandel på Workday. Laurent konstaterar i en färsk krönika att allt fler företag och butik inom detaljhandeln upptäckt fördelarna med AI och maskininlärning.
Även behovet av att bearbeta kunden i flera olika kanaler, är något som alltfler blir medvetna om.

Enligt Laurent Homeyer ställer dock det faktum att många använder daterade system till det.
En undersökning som Workday nyligen låtit genomföra visar dock att så många som mer än en tredjedel (35 procent) av chefer inom detaljhandeln anger bristen på tillgång av användbara data som ett av de största hindren för att nå sina förändringsmål.

Totalt ser Laurent fyra faktorer som han anser vara avgörande för de företag inom detaljhandeln för att lyckas i den allt hårdare konkurrensen, bland annat vikten av att fokusera på de anställda – inte minst då 60 procent av detaljhandelsföretagen upplever en högre personalomsättning – men samtidigt inte glömma bort cheferna.

Läs mer om detta i Butikstrender 7/2023

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Foodtech-bolag byter namn och vd

Vertikalodlaren Ljusgårda byter namn till Supernormal Greens och skiftar samtidigt på vd-stolen där grundaren Andreas Wilhelmsson åter tar plats.

”Fryst mat kan ge mindre matsvinn”

Findus, som säljer fryst mat, vill i samband med internationella dagen mot matsvinn, påpeka att fryst mat kan bidra till att minska matsvinnet hemma.

Efter köpet vill Adlibris butikssatsa

Förra hösten köpte Adlibris bokkedjan Pocketshop. Fusionen var klar vid årsskiftet och nu vill Adlibris göra en satsning på fysiska butiker.

Från Sverige får kritik för reklam

Lantägg och Svenskmärkning får kritik för att man vilselett konsumenter när det gäller förhållandena för hönsen bakom de aktuella äggen.

Katt- och hundmat toppar krympflation

Kattmat, hundmat och smör. Det är produkter som i högre grad än andra ägnar sig åt krympflation, alltså minskar storleken men inte priset.

Ahlgrens bilar får ny design

Klassiska godiset Ahlgrens bilar fyller 70 år och får i samband med det en ny design samtidigt som påsen blir till hälften gjord av växtbaserad plast.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil