De har inte råd med tillräckligt frukt och grönt

Foto : MostPhotos
Endast 15 procent av svenskarna äter grönt och frukt enligt rekommendationerna från WHO, som ändå ligger lägre än de svenska riktlinjerna.

Forskning visar att grönsaker bör utgöra en stor del av vår kost, men en ny internationell undersökning visar att svenskarnas matvanor ligger långt ifrån Livsmedelsverkets rekommendationer. 
Trots att 72 procent av svenskarna är medvetna om det rekommenderade dagliga intaget av frukt och grönt, klarar endast 15 procent av att äta enligt riktlinjerna från Världshälsoorganisationen (WHO), vars rekommendationer är ännu lägre än Livsmedelsverkets. 

Bland svenskar med barn svarar en av tre att de helt enkelt inte har råd att äta tillräckligt mycket frukt och grönsaker.
Under 2022 kommer nya nordiska näringsrekommendationer som bland annat förväntas innehålla nya förslag för intag av frukt och grönt. 

Idag rekommenderar WHO att vi äter 400 gram frukt och grönt per dag, men i en färsk undersökning uppger 30 procent av de svarande svenska barnfamiljerna att de inte har råd att köpa en tillräcklig mängd. 
Totalt sett uppger 37 procent av de svarande att det är svårt eller ganska svårt att äta tillräckligt, och hela 45 procent av föräldrarna i undersökningen ger sina barn grönsaker mer sällan än varje dag. 

Den undersökning dessa resultat kommer ur är gjord på uppdrag av Picadeli och har gjorts med svarande i sju europeiska länder samt i USA.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil