Dyrare el förändrar hur vi lagar mat

Foto MostPhotos
Ökade elkostnader har fått många svenskar att tänka till när det gäller elförbrukning i hushållet och inte minst i köket. Det har lett till nya vanor.

Ökade elkostnader har fått svenskarna att tänka till om elförbrukning i köket, skriver tyska Hellofresh som låtit Yougov göra en undersökning på området.
Sju av tio svarande har under det senaste året reflekterat över den el som går åt vid matlagning under det senaste året, visar denna undesökning.

De svarande har inte bara funderat utan även gjort förändringar för att minska elförbrukningen.
27 procent av de svarande försöka laga fler mål mat samtidigt för att det ska räcka flera dagar.

37 procent av de svarande som har yngre barn gör storkok och 23 procent av de svarande använder ugnen mindre ofta.
Att laga med lock på kastrullen är något 22 procent tagit till och 17 procent av de svarande har tagit fram vattenkokare för att förkoka vattnet innan det hamnar i en kastrull på spisen.

– Höga elräkningar har fått svenskarna att reflektera över sina beteenden, inte bara när det gäller matval, utan också hur de tillagar maten. Att fundera och förändra sina vanor behöver inte göra matlagningen tråkig, tvärtom. Det finns mycket att vinna på att vara medveten, konstaterar Nanna Elisabeth Vestergaard Kaldan, gastronomisk chef för Hellofresh.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil