Ecoviva lanserar One Planet Plate

Amina och Annika på Ecoviva | Foto Pressbild
Inför Earth Hour den 23 mars lanserar Ecoviva världens första matkasse som klarar WWFs One Planet Plate-krav, vilket innebär lågt klimatavtryck och bibehållen biologisk mångfald.

Ecoviva tar ett stort steg mot hållbarhet och lanserar den första matkassen i världen som uppfyller de strikta kraven för WWFs One Planet Plate. Detta är ett banbrytande initiativ för att minska klimatpåverkan och bevara biologisk mångfald.

Enligt One Planet Plate-kraven
One Planet Plate-kraven sätter en mycket låg klimatbudget för varje måltid och vecka. Med en maxgräns på 0,5 kg CO2e per måltid eller totalt 11 kg CO2e per vecka står Ecoviva inför en utmaning att skapa välsmakande och näringsrik mat med minimal miljöpåverkan.

Gröna och hållbara alternativ
För att möta dessa krav har Ecoviva ökat andelen grönsaker i sina måltider och valt noggrant ut fågel och fisk med rätt ursprung för att minska klimatavtrycket. Med fokus på ekologiska och svenska råvaror har de skapat en varierad matkasse med sexton portioner, varav hälften är vegetariska.

WWFs godkännande
Ecoviva One Planet Plate-kasse har godkänts av WWF och tar hänsyn till både klimatpåverkan och biologisk mångfald. Genom noggranna klimatberäkningar och val av råvaror uppfyller matkassen de högt ställda kriterierna för One Planet Plate.

Ett steg mot en mer hållbar framtid
Med mat som bidrar till en fjärdedel av individens klimatpåverkan och hotar biologisk mångfald är det avgörande att företag tar ansvar och erbjuder hållbara alternativ. Ecoviva tar ledningen genom att erbjuda konsumenter en väg mot en mer hållbar framtid genom sin One Planet Plate-matkasse.

Uppmuntran till hållbarhetsarbete
Ecoviva uppmuntrar företag att belöna sina medarbetare för positiva insatser inom hållbarhetsarbete genom att ge dem en välsmakande One Planet Plate-kasse. Detta är ett sätt att visa uppskattning samtidigt som man stödjer en mer hållbar livsstil.

Beställning och leverans
One Planet Plate-matkassen från Ecoviva kan beställas från den 15 februari och levereras hem till kunder den 17 mars. Mer information finns på Ecovivas webbplats.

 

 

 

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil