Man på taket hos Ica-butik

Sent på torsdagkväll larmades polisen till taket på Ica. | Foto av Johannes Erlandsson
Polisen grep efter larm sent torsdag kväll en man som befann sig på taket till en Ica-butik i Göteborg och som var beväpnad med en kolsyrepistol.

”Mannen på taket” är en svensk film baserad på en av Sjöwall & Wahlöös klassiska kriminalromaner, ”Den vedervärdige mannen från Säffle”.
Torsdag kväll fick filmen en tillfällig uppföljare på taket till en Ica-butik i Göteborg.

Sent torsdag kväll larmades polisen nämligen om en man som befann sig på taket till Ica vid Brunnsbotorget i Göteborg.
Det blev en kort polisjakt varefter mannen stoppades, visiterades och då fick lämna ifrån sig den kolsyrepistol han bar på sig.

– När patrullen kom dit och fick ögonkontakt med honom så försvann han ner från taket som en löning, säger Hans Lippens, presstalesperson vid polisen i Västra Götaland, till gp.se.

Mannen på taket flydde mot Berättelsegatan (bara en sån sak!), polisen tog upp jakten och var snart i kapp.
– Enligt polislagens paragraf 19 får poliser leta efter farliga föremål på individer. Här gjorde man en sådan kontroll och det visade sig att han hade en kolsyrepistol i byxlinningen. Den förverkades, säger Hans Lippens.

En kolsyrepistol är ett luftvapen och kan till exempel användas inom sportskytte. Man behöver inte licens men det är därmed inte så att man kan gå runt och bära på pistolen offentligt.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil