Eget företag inom handel är drömmen

Foto MostPhotos
Fler än hälften i en ny undersökning har tänkt tanken att starta eget företag – och handel är den bransch som flest vill starta företag inom.

Sex procent av den svenska befolkningen driver idag företag – men så många som hälften av oss har någon gång tänkt tanken att bli företagare. Bland de yngre åldersgrupperna är siffran ännu högre. Två av tre under 30 år har övervägt att starta ett företag.

Den starkaste drivkraften för att starta eget är möjligheten till självbestämmande. Många drivs av att få jobba med det de vill och att kunna planera sin egen tid, vara sin egen chef.

För att gå djupare i synen på företagande samt få svar på varför vissa tar steget att starta eget, medan andra stannar vid att drömma om det, har Froda skapat rapporten ”Driv”.

I rapporten har man även undersökt drivkrafter och utmaningar kopplat till företagande för att identifiera bakomliggande faktorer till demografiska och geografiska skillnader inom företagandet i Sverige. Genom djupare förståelse för entreprenörskap i stort, vill man bidra till att skapa bättre förutsättningar för både dagens och morgondagens företagare.

Läs mer om rapporten i Butikstrender 6/2023

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil