Färdigcyklat inne i en Ica-butik till

Foto MostPhotos
Ica Supermarket i Åkers Styckebruk, Strängnäs, har förbjudit elsparkcyklar inne i sin butik. Tidigare gjorde en Ica-butik i Östersund samma sak.

Förbudet mot elsparkcyklar inne på Ica Supermarket i Åkers Styckebruk kom nyligen och butiken har förklarat bakgrunden till förbudet på sin Facebook-sida.

– Som ni säkert sett så har vi den sista tiden haft stora problem med elsparkcyklar i butiken. Stora gäng på 4-8 ungdomar kommer in i butiken med en varsin elsparkcykel. Man åker på dessa i butiken när ingen ser och dom parkeras i gångarna så övriga kunder inte kommer förbi. För er och för vår skull säger vi därför från och med nu alltså nej till att ta med elsparkcyklar in i butiken, skriver butiken där.

I våras fattade Ica Nära vid Blå center i Östersund motsvarande beslut och förbjöd elsparkcyklar, påpekar Fri köpenskap.

– Det är en ren försiktighetsåtgärd. Vi har sett att folk använder elsparkcyklarna mer och mer och tar med sig dom in i butiken. För mig känns det här olustigt, för min personal och kundernas skull. Det tenderas att åkas lite grann på sparkcyklarna även inne i butiken, och det blir en säkerhetsfråga. Vi har familjer med små barn inne i butiken som handlar hos oss till exempel, sade handlaren Carl-Johan Winblad till P4 Jämtland då.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil