Fazer forskar mer i cellodlad kakao

Kakaobönor | Foto MostPhotos
Cellodlad kakao – ett alternativ för framtidens choklad. Ett forskningsområde för Fazer som nu är en del i ett stort forskningsprojekt på området.

Kakao är hjärtat i Fazers populära choklad och är en viktig råvara för företaget. En av Fazers främsta prioriteter i företagets hållbarhetsarbete är att säkerställa en hållbar hantering av kakao, vilket innebär att arbeta för att säkra ett lönsamt jordbruk, förbättra kakaosamhällenas välbefinnande och nyttja naturresurser på ett hållbart sätt, skriver Fazer i en pressrelease.

Konstaterandet är en bakgrund till att företaget utforskar alternativa framtida källor för hållbar kakao och undersöker potentialen med cellodling som odlingsmetod. 
Även om storskalig användning av cellodlad kakao fortfarande ligger långt fram i framtiden, är det rätt tillfälle för Fazer att utforska dess alternativa möjligheter, skriver Fazer.

– Detta är ett långsiktigt forskningsprojekt med fokus på framtiden. Hållbar hantering av konventionell kakao är Fazers fortsatta främsta prioritet, men vi vill även utforska och skapa innovationer för framtiden. Det är långt fram tills vi eventuellt kommer att kunna avnjuta cellodlad kakao, men den erbjuder oss ett nytt potentiellt sätt att hantera framtida utmaningar, säger Annika Porr hos Fazer konfektyr.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil