Fazers köp av Trensum är nu helt slutfört

Förvärvet är godkänt | FOTO: SYDA PRODUCTIONS
Fazer meddelar att man nu har slutfört sitt köp av livsmedelsföretaget Trensums food sedan Konkurrensverket har godkänt affärsuppgörelsen.

Fazer-koncernen har slutfört förvärvet av det svenska livsmedelsföretaget Trensums food AB. Transaktionen har godkänts av svenska Konkurrensverket, skriver Fazer i en pressrelease. 
Trensums food är en tillverkare av växtbaserade drycker i Europa med fokus på havredrycker och anses passa in i Fazers tillväxt på området.

– Vi är glada att kunna meddela att förvärvet av Trensums food AB har slutförts. Trensums food AB är helt i linje med implementeringen av Fazers tillväxtstrategi, anser Fazers koncernchef Christoph Vitzthum.

– Förvärvet kommer att flerdubbla vår produktionskapacitet för havredrycker, och ger Fazer en plattform för ytterligare tillväxt och tillgång till nya marknader för non dairy-produkter. Med sin långa erfarenhet av havredrycker kommer Trensums food även att tillföra oss omfattande expertis inom såväl tillverkning som forskning och utveckling, vilket förstärker Fazers redan starka kunnande om havreprodukter, tillägger koncernchefen.

 – Vi har stora förväntningar på tillväxt och internationalisering i kategorin non-dairy produkter, och vi värdesätter högt expertisen hos Trensums team samt kunskaperna som de har med sig. Havre blir allt populärare och vi vill främja en växtbaserad livsstil som bidrar till människors hälsa samtidigt som vi gör något bra för vår planet”, avslutar Christoph Vitzthum.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil