FELIX utmanar frysta matnormer

Arkivbild MostPhotos
FELIX introducerar nyskapande Bowls i frysdisken, med över 50% grönsaker och global inspiration. Marcus Nilsson Schön, Gastronomisk utvecklare, säger att målet är att förändra synen på fryst färdigmat.

FELIX bryter ny mark inom fryst mat med lanseringen av sina hälsosamma Bowls, enligt resultatet av deras senaste konsumentundersökning som visar att svenskarna efterfrågar ett varierat och hälsosamt utbud i frysdisken. Marcus Nilsson Schön, Gastronomisk utvecklare, betonar behovet av att förnya bilden av fryst färdigmat och erbjuda rätter som tilltalar en bredare målgrupp.

Undersökningen pekar på att priset är en viktig faktor för att öka försäljningen av fryst mat, men även att konsumenterna söker hälsosammare och mer inspirerande alternativ. FELIX Bowls, med fem spännande smaker inspirerade av matkulturer världen över, utgör en svensk tolkning av globala rätter. Marcus Nilsson Schön understryker betydelsen av att skapa en pleasurekänsla i varje tugga och påpekar att FELIX har lyssnat på konsumenterna för att leverera vad de efterfrågar.

FELIX inkluderar även en svensk touch genom att använda lokala ingredienser som svenskt havreris, svensk tofu och pannoumi. Genom att minska matsvinn integrerar de även fruktkött från svensk juiceproduktion. Skålformen och formatet på Bowls är unikt och sticker ut i frysdisken, och enligt Marcus Nilsson Schön har FELIX skapat ett sortiment där varje tugga tar konsumenten med på en kulinarisk resa runt om i världen.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil