Finalisterna utsedda i Årets guldstjärna

Foto Pressbild
De tre finalisterna i kategorin Årets guldstjärna hos Arla guldko 2023 är nu presenterade. Vem som vinner avgörs vid finalen 8 maj.

Foodix med mikroinlärning för offentliga måltider, Trelleborgs kommuns foodtruck som serverar skolmåltider utomhus och Skolmat Sverige, ett webbaserat enkätverktyg för skolor, är de tre finalisterna som nominerats till specialpriset Årets guldstjärna i tävlingen Arla guldko 2023. 

Årets Guldstjärna är ett specialpris som delas ut i tävlingen Arla Guldko. Priset ges till den eller de som genom nytänkande, mod, handlingskraft eller opinionsbildning inspirerar, eller skapar bättre förutsättningar för våra offentliga kök.

– Varje dag äter cirka en tredjedel av Sveriges befolkning måltider i vård, skola och omsorg. Vi vet att många kämpar för att förbättra våra offentliga måltider men ofta är deras arbete osynligt. Med priset Årets guldstjärna vill vi därför lyfta deras fantastiska engagemang och drivkraft. Årets tre toppkandidater till priset representerar väl det imponerande arbete som görs för offentliga måltider i landet, säger Maja Nordström, projektledare för Arla guldko.

Foodix är en digital prenumerationstjänst som erbjuder så kallad mikroinlärning, med korta videoguider på cirka tre minuter. Här finns allt från säker mathantering till det kalla och varma gröna köket. 

Skolmat Sverige är ett webbaserat, kostnadsfritt verktyg som har utvecklats i syfte att stödja alla Sveriges grundskolor och kommuner i deras arbete med att utvärdera och utveckla skolmåltiden. 

Trelleborgs kommuns foodtruck köptes in under pandemin för att minska trängseln i skolmatsalar genom att servera måltider på skolgården i stället. Idag är foodtrucken mycket uppskattad av kommunens skolor som kan boka den för såväl friluftsdagar som för en annorlunda måltidsupplevelse. 

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil