Lidl Sverige förlänger sitt initiativ att sänka och frysa priserna på en rad livsmedel till åtminstone 30 juni. Dessutom lägger man till ytterligare livsmedel till listan inom ramen för prissänkningsinitiativet. Från 1 juni sänks priset på ytterligare ett 50-tal populära varor som ofta återfinns på midsommarborden.Totalt omfattar listan med varor som fått sänkt och fryst pris nu över 270 varor sedan prisinitiativet lanserades i mars, vilket är mer än var tionde vara i sortimentet.

I slutet av mars utlovades att priserna skulle frysas i två månader på varorna som ingår i initiativet. Sedan beslutet att sänka och frysa priserna, som togs i slutet av mars, har ytterligare drygt 100 matvaror lagts till under april och maj. Nu har Lidl Sverige förlängt perioden till åtminstone sista juni.

– Inför den stundande midsommarhelgen tar vi ytterligare steg för att bidra till att hålla tillbaka prisökningarna på mat och dämpa inflationstrycket. Vi vill att fler ska ha råd med bra mat till midsommar. Därför utökar vi nu listan med varor som uppskattas i midsommartider, säger Lidls Sverige-chef Jakob Josefsson.

– Dessutom fortsätter vi frysa priset på alla varor inom vårt initiativ till åtminstone sista juni. Det här innebär en kostnad för oss, men vi gör det för att hjälpa de svenska hushållen, tillägger Josefsson.