Första tequilaflaskan av papper på bolaget

Så ser den ut – världens första tequila-flaska av återvunnet papper. Foto: Pressbild
Tequila Buen Vato är världens första tequila i flaska av återvunnet papper. Nu lanseras den på Systembolaget med premiär där 16 september.

Tequilaexperten Alias Smith lanserar världens första tequila buteljerad i en innovativ flaska gjord av 94% återvunnet material. 
Varan kommer att finnas tillgänglig i begränsad upplaga på två hundra butiker från och med fredagen den 16 september. 

Tequila Buen Vato (spanska för god gangster) är världens första tequila buteljerad i pappersflaska och lanseras på Systembolaget i det tillfälliga sortimentet.
Alias Smith började att mätta koldioxidavtryck under DKI-initiativet 2021 och gör med denna lansering en ambitiös satsning för att minska miljöpåverkan samtidigt som man levererar en exklusiv tequila, skriver företaget.

– Systembolaget sålde lite drygt 140 000 liter tequila förra året, sammanlagt var miljöpåverkan betydande och alla tycks vänta på att någon av de stora bolagen skall göra något. Med Buen Vato vill Alias Smith gå i bräschen och ge konsumenten en tequila som är mjuk, söt och god, samtidigt som vi ser till att miljöpåverkan blir slå lite som vi idag kan uppbringa” säger Claes Puebla Smith som är vd för Alias Smith.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil