Fortsatt optimistiska trots lågkonjunktur

Arkivbild MostPhotos
En tuff höst, lågkonjunktur och svaga siffror överlag. Men tre av tio e-handlare tror åtminstone på en ökad försäljning året sista månader, enligt Postnord.

Tre av tio e-handlare tror på ökad försäljning under årets sista månader 2023, vilket är en stor förändring mot i fjol.
Konsumenterna själva uppger att allt större del av julklappsinköpen förflyttas till Black Week och e-handelsutvecklingen ökar igen för första gången sedan 2021, enligt tredje kvartalsrapporten för Postnords E-barometer.

E-handelns tillväxt var två procent under tredje kvartalet. Som vanligt gick det bäst för apotekshandeln som även detta kvartal ökar med mer än 20 procent.
Två andra branscher som visar positiva tal är kläder & skor samt hemelektronik som båda ökar med två procent.
Även denna mätning visar att byggbranschen har det tuffast.

– Konsumenter letar lågprisalternativ och vi får en förflyttning av den fysiska handeln vilket gynnar apoteksbranschen extra mycket. Sport & fritid har påverkats av det varma vädret i september, men blir det kallare tar försäljningen högst troligt fart igen, säger Marie Rudolfsson, affärsområdeschef hos Postnord Sverige.

Rapporten fokuserar på Black Week och julhandeln. Konsumenterna uppger att allt större del av julklappsinköpen förflyttas till Black Week.
En tredjedel av julklappsinköpen görs under den perioden. Nästan fyra av tio e-handlare uppger att de märker av en förflyttning.

Den kategori som är mest populär att e-handla julklappar ifrån är böcker och media och den kategori som är populäras i julhandeln överlag är kläder och skor.
Skönhet och hälsa har fördubblat sin julhandel på nätet sedan 2016.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil