”Gängkriminella får inte skapa kontantfritt”

Finansmarknadsminister Niklas Wykman | Foto Axel Adolfsson
NK:s beslut att göra sina varuhus kontantfria kommer inte att påverka de gängkriminella särskilt mycket, enligt finansmarknadsministern.

NK:s varuhus i Stockholm och Göteborg kommer att bli kontantfri inom ett par månader.

– En viktig faktor bakom beslutet är att gängkriminella inte längre ska kunna använda svarta pengar i varuhusen, säger NK:s vd Bo Wikare till SVT.

Att kriminella handlar exklusiva produkter på NK skadar NK:s varumärke menar Wikare men erkänner samtidigt att det är svårt att uppskatta mängden svarta pengar det handlas för.

Totalt är det endast 3 procent av köpen i de två varuhusen som görs med kontanter.

I en kommentar säger finansmarknadsminister Niklas Wyman att han inte anser att samhället ska bli kontantfritt på gängens villkor. Han tror heller inte att det har någon särskilt stor effekt på de gängkriminella.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Stark rapport från Clas Ohlson

Clas Ohlson redovisar en stark försäljningsutveckling och förbättrad lönsamhet. ”Lyckats imponerande”, betygsätter koncernchefen.

Karin Andrén ny HR-direktör hos Ica

Karin Andrén har fått jobbet som HR-direktör hos Ica-gruppen. Hon har tidigare jobbat i HR-sammanhang för H&M där hon varit sedan 2011.

Åtta av tio vill ha fysiska julkort

I en undersökning som Postnord presenterar säger åtta av tio svarande lämpligt nog att de helst vill ha julkort och julhälsningar i postlådan.

Hammars julmust vann litet jultest

När Aftonbladet lät elva personer göra ett blindtest av julmust fick Hammars bryggeris julmust med kardemummasmak störst bifall.

Så vill svenskar fira hållbar jul

Hållbarhet och jul är inga begrepp som direkt kopplar armkrok bland svenskarna. Nu pekar ändå undersökningar på att fler börjar tänka hållbart.

Digitalisering stör inte julen

En ny undersökning visar att de flesta inte tycker att digitaliseringen stör julfirandet – men att många stör sig på ”julskryt” i sociala medier.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil