Haglöfs har fått ny ägare – igen

Arkivbild MostPhotos
Haglöfs, en gång svenskt, går nu från att ha en japansk ägare till att bli uppköpt av ett riskkapitalbolag i kinesiska Hongkong.

Haglöfs är ett klassiskt svenskt varumärke för friluftsliv. Eller ”var” rättare sagt. Japanska Asics köpte Haglöfs men har nu sålt bolaget till Lionrock Capital.

Lionrock Capital är ett riskkapitalbolag, hemmahörande i det Hongkong som är en del av den kinesiska diktaturen.

”Asics har varit en stöttande, aktiv partner och bidragit med ovärderlig hjälp på vår resa tillsammans. Vi är överlyckliga över att starta ett nytt kapitel med Lionrock som ägare och vi ser fram emot att bli en del av Lionrock-familjen”, säger Fredrik Ohlsson, vd för Haglöfs, i ett uttalande som innehåller allt som lämpligen sägs i ett läge som detta.

”Vi har beundrat Haglöfs som varumärke länge. De delar vårt engagemang för hållbarhet och det förkroppsligas i deras passion för miljön, naturen och att tackla de klimatutmaningar vi möter”, säger Tom Pitts, Lionrocks Europa-chef, lika lämpligt.

Haglöfs omsatte under 2022 924 miljoner kronor med en vinst på 11 miljoner kr. Enligt uppgift ska kinesiska Lionrock har betalat drygt 700 miljoner kr för bolaget.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil