56% av papporna pratar preventivmedel

Arkivbild MostPhotos
Över hälften av de svenska tonårspappor som ingår i en ny undersökning har talat om preventivmedel med sina tonåringar.

Apotek hjärtat har låtit Kantar Public göra en Sifo-undersökning byggd på 4 232 svarande. Ämnet har varit tonårspappor och preventivmedel och det visar sig då att andelen som pratar respektive inte pratat med sina tonåringar är ungefär lika stor.

Bland de svarande är det dock något fler pappor som talat preventivmedel med sin tonåring. Nu vill Apotek hjärtat inspirera fler män att ta snacket.

– Att diskutera preventivmedel med din tonåring är värdefullt för att belysa vikten av att skydda sig mot både könssjukdomar och oönskad graviditet. Men det kan också vara en dörröppnare för att lättare kunna prata om andra viktiga ämnen som sexualitet, samtycke och relationer, säger Annika Svedberg som är chefsapotekare hos Apotek hjärtat.

– Tonårspappor har goda möjligheter att agera förebild för såväl döttrar som söner, och hjälpa dem att hantera och parera de skeva ideal som exempelvis sociala medier kan bidra till idag, tillägger Svedberg.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil