Handlarna mer teknik- inriktade än kunderna

Foto MostPhotos
Kunderna är mindre intresserade än handlarna av ny teknik. En undersökning indikerar att handlarna kanske tänker mer teknik än kundnytta då och då.

Många svenska handlare säger sig uppleva stress i sin iver att introducera smart teknik för att säkra kunderna och förbättra kundupplevelsen.
Men kunderna är mer reserverade än handlaren inför tekniken – och frågan är då om handlare implementerar ny teknik mer för sakens skull än för kundnyttans?

Betalningsplattformen Adyens senaste retailbarometer indikerar att det är så.
– Digitala lösningar erbjuder enorma möjligheter för handlare. Det är dock viktigt att alltid utgå från kundernas perspektiv, påpekar Adyens vd för Norden och Baltikum, Tobias Lindh. 

– Det många gör fel idag är att de i första hand tittar på vilka tekniska lösningar som finns tillgängliga och sedan skaffar sig något som ser bra ut på papper, men som för just den butikens kunder inte alls är relevant. Det ger motsatt effekt snarare än förbättrar affären, anser Lindh och exemplifierar;
– Ingen vill idag behöva ladda ner ännu en app eller få ett nytt medlemskort att hålla rätt på, när alla former av kundklubbar kan kopplas direkt till betalkortet.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Hemköp Jakobsberg nyinvigt och igång

Nu har Hemköp Jakobsberg öppnat på nytt. Det sker efter en omfattande modernisering. Under tiden har man fått vara i tillfälliga lokaler.

Årets julsnaps äldst i världen

I år lanseras nationalsnapsen Vasa 1628 som årets julsnaps, en snaps som faktiskt kan göra anspråk på att vara världens äldsta sprit.

Dags att inviga nya Hemköp Stadshagen

Nu är det dags för invigning av Hemköp Stadshagen. På onsdag, 29 n9vember, öppnar man butiken, alldeles intill tunnelbanan i Stadshagen.

Tre av fyra ska minska julköpen

Tre av fyra svarande i en ny undersökning säger att de ska dra ned på julklappsköpen detta år. Många slopar julklappar till andra vuxna helt.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil