Helst kebab – men inte ansjovis på pizzan

Foto MostPhotos
Lägg gärna kebab på pizzan du bjuder på – men undvik ansjovis och lax. I vart fall enligt smakpreferenserna i en ny undersökning om pizzatoppningar.II

Vilka toppings man föredrar på sin pizza verkar vara en vattendelare, skriver OOni som gjort en undersökning tillsammans med Yougov.
Där har 1 011 personer i Sverige berättat om vilka toppningar man föredrar på pizzorna.

Minst omtyckta topping, oavsett om pizzan är hemlagad eller inte, är ansjovis, enligt nästan alla svarande.
Här ser du listan över totalt minst omtycka – och vilka män respektive kvinnor tycker bästom att hitta på pizzan.

Minst omtyckta pizzatoppningar
Anjovis 47%
Lax 30%
Banan & curry 30%
Tonfisk 28%
Ananas 18%

Mest omtyckta toppningar – män
Kebab 42%
Parmaskinka 27%
Svamp 26%
Mozzarella 23%
Kokt skinka 22%

Mest omtycka toppningar – kvinnor
Svamp 39%
Mozzarella 36%
Kebab 27%
Parmaskinka 26%
Kokt skinka 19%

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Foodtech-bolag byter namn och vd

Vertikalodlaren Ljusgårda byter namn till Supernormal Greens och skiftar samtidigt på vd-stolen där grundaren Andreas Wilhelmsson åter tar plats.

”Fryst mat kan ge mindre matsvinn”

Findus, som säljer fryst mat, vill i samband med internationella dagen mot matsvinn, påpeka att fryst mat kan bidra till att minska matsvinnet hemma.

Efter köpet vill Adlibris butikssatsa

Förra hösten köpte Adlibris bokkedjan Pocketshop. Fusionen var klar vid årsskiftet och nu vill Adlibris göra en satsning på fysiska butiker.

Från Sverige får kritik för reklam

Lantägg och Svenskmärkning får kritik för att man vilselett konsumenter när det gäller förhållandena för hönsen bakom de aktuella äggen.

Katt- och hundmat toppar krympflation

Kattmat, hundmat och smör. Det är produkter som i högre grad än andra ägnar sig åt krympflation, alltså minskar storleken men inte priset.

Ahlgrens bilar får ny design

Klassiska godiset Ahlgrens bilar fyller 70 år och får i samband med det en ny design samtidigt som påsen blir till hälften gjord av växtbaserad plast.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil