Hit vill svenskar resa för att äta

Foto MostPhotos
Italien, Grekland och Thailand. De tre länder flest svenskar vill resa till för matens skull, om man ska tro de svarande i en ny undersökning.

När svenskar väljer vilket land de vill åka till för matens skull, ligger Italien, Grekland och Thailand i toppen, enligt en ny undersökning från Hellofresh och Yougov. 
För att dra nytta av de insikterna lanserar Hellofresh konceptet ”Världens kök” för att erbjuda svenskarna maten från deras favoritländer.

Februari är en period då det är lätt att drömma sig bort till utlandsresor, men med kostnaderna som fortsätter att öka och med en inflation på 10 procent kan en utlandsresa kännas väldigt avlägsen, konstaterar Hellofresh. 

– Världen är full av spännande mat och inspirerande smaker som inte får missas. Våra asiatiska recept är bland de mest populära och med ”Världens kök” kan vi inspirera svenskarna att uppleva ännu fler matkulturer. Förhoppningsvis hittar svenskarna nya favoriträtter och kanske även sin framtida resa, säger Nanna Elisabeth Vestergaard Kaldan, gastronomisk chef hos Hellofresh.

Topp 5/Länder svenskar vill resa till för matens skull
Italien
Grekland, Thailand
Spanien
Frankrike
USA, Japan

Topp 5/Svenskarnas favoritkök
Svenska
Thailändska 
Grekiska
Indiska
Libanesiska, japanska och kinesiska

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil