Hittar vd i den 14:e ägargenerationen

Olof Stenström är ny vd för Berte Qvarn. | Foto: Pressbild
Det är en närodlad rekrytering när Berte qvarn utser ny vd. Jobbet går till Olof Stenström som ingår i den 14:e(!) ägargenerationen till företaget.

Sveriges äldsta familjeägda företagsgrupp är Berte qvarn och där har nu Olof Stenström fått jobbet som vd.
Ett val av kontinuitet kan man lugnt säga, då Stenström ingår i den 14:e ägargenerationen.

Han lämnar nu sitt jobb på Skogssällskapet för vd-posten hos Berte qvarn.

– Det är med respekt och ödmjukhet man tar jobbet med mitt efternamn, säger han. 
– Men det är även en spännande möjlighet att ta en anrik verksamhet med toppmodern kvarnteknik in i framtiden.

Olof Stenström är för närvarande regionchef för Västra Götaland hos Skogssällskapet.

– Jag trivs gott där jag är, men kände att jag var på en bra plats i livet med perfekt möjlighet till en ny utmaning. Barnen har hunnit bli 3 och 5 år, vårt hus i Slöinges grannby Asige är färdigbyggt och jag är ju uppvuxen uppe på berget, 100 meter bakom kvarnen. Det känns onekligen som att komma hem, säger Stenström.Olof Stenström tillträder formellt den 8 augusti, men är redan nu väl medveten om vad jobbet innebär. Inte minst när det gäller att hantera en svajig energi- och spannmålsmarknad, präglad av både pandemi och krig i Europa.

– Qvarnen är inne i en spännande och intensiv tillväxtresa med stora investeringar på en kritisk råvarumarknad, säger Bertegruppens styrelseordförande Stefan Sjöstrand. 
– Olof Stenström har bred erfarenhet från både större och mindre bolag. Jag är övertygad om att hans ledaregenskaper kommer att hjälpa oss framåt såväl på kund- som leverantörssidan och stärka vår position inom svensk livsmedelsindustri.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Stärker positionen inom färdigmat

Atria Sweden AB har tagit ett stort steg framåt genom att förvärva hela aktiekapitalet i svenska färdigrättsverksamheten Gooh från Lantmännen Cerealia. Gooh är en ledande aktör inom kylda färdigrätter i den svenska dagligvaruhandeln, med en imponerande marknadsandel på cirka 25 procent.

Årets Storbolags-VD 2023

David von Laskowski, vd för Picadeli och Greenfood Group, prisas för sitt värderingsdrivna ledarskap och banbrytande arbete inom hållbarhet och tillväxt. Hans insatser sträcker sig bortom affärsmässig framgång och har gjort Greenfood till en ledande aktör.

ATG redovisar högre vinst

ATG, det ledande spelföretaget inom hästspel, rapporterade en imponerande ökning av rörelsevinsten för det fjärde kvartalet enligt deras bokslut för 2023. Vinsten steg till 546 miljoner kronor.

Implementerar återvunnen plast

Spendrups tar ännu ett steg mot hållbarhet genom ett samarbete med förpackningsleverantören Trioworld. Tillsammans har de beslutat att övergå till användningen av 30 procent konsumentåtervunnen plast i all sträck- och krympfilm

Återkallar Garant tropisk juice

Axfood har inlett en återkallelse av Garant Tropisk Juice efter att plastpartiklar upptäckts i vissa förpackningar. Produkten återkallas med bäst före-datum den 19 april 2024.

Ica Knuten möts av onödig kritik

Ica Knuten i Nyköping har tagit ett vågat steg i sin strävan att förnya kundupplevelsen genom att erbjuda livekonserter i butiken under helgerna. Men den nya satsningen har inte mötts av enbart positiva reaktioner från kunderna.

Här är ohälsotalet lägst i Sverige

En nyligen genomförd analys av Essity visar på en avtagande nedgång. Stockholms län toppar listan över minst antal ersatta sjukdagar, medan Västernorrlands län befinner sig i motsatt ände.

Tar stormarknad till stadsdelen

Coop fortsätter sin satsning på stadsdelen Ladugårdsängen i Örebro genom att införa sitt största stormarknadskoncept. Tio år efter sin ursprungliga etablering i området väljer kedjan att växla upp sin närvaro.

The Body Shop stänger butiker

Skönhetskedjan The Body Shop står inför en tuff tid då de tvingas stänga hälften av sina nära 200 butiker i Storbritannien. Orsaken till denna drastiska åtgärd är att kedjan hamnat under tvångsförvaltning.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil