Hon ska utreda vår livsmedelsberedskap

Ingrid Petersson skall utreda den svenska livsmedelsberedskapen | Foto MostPhotos
Regeringen har utsett Formas generaldirektör Ingrid Petersson till särskild utredare för att skapa en ny svensk livsmedelsberedskap.

Landsbygdsminister Anna-Caren Sätherberg (s) meddelar att hon utsett Ingrid Petersson som är generaldirektör för forskningsrådet Formas, att som särskild utreda genomföra en utredning om behovet av en ny livsmedelsberedskap och hur den ska se ut.

– Jag kommer ta mig an det här uppdraget med stort engagemang men också stor seriositet för det här är ett väldigt viktigt uppdrag som blivit än viktigare de senaste månaderna, sa Ingrid Petersson vid en pressträff.

Ingrid Petersson är sedan 2013 generaldirektör för Formas men har även varit statssekreterare på jordbruksdepartementet och ordförande för Sveriges lantbruksuniversitets (SLU) styrelse.

– Det första jag kommer att göra är att se vilka pusselbitar som finns; och det finnspusselbitar då myndigheterna lämnat uppdrag i två omgångar, branschorganisationerna har lämnat in förslag, och EU har tagit nya riktlinjer nyligen. Och sen ska vi också prata med olika aktörer framöver, säger Ingrid Petersson.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Obemannad butik och dito restaurang

I Sjölunda utanför Lidköping samverkar just nu Eatbox, en automatiserad enhet för snabbmat, med obemannade butiken Automat bredvid.

Cloettas nya satsning i Nederländerna

Cloetta planerar en ny fabrik i Nederländerna och en satsning där för den fortsatta tillväxten inom koncernen. Samtidigt läggs tre andra fabriker ned.

Atria och Lithells hakar på ny trend

Nästa generation burgare ska ”smashas” och smashburgaren blir vår nästa hit på burgersidan, menar Atria och Lithells som nu hakar på trendtåget.

Fortsatt oro bland svenska handlarna

Konjunkturavmattning, utbudsproblem och hög inflation bidrar till fortsatt oro inom handeln. Handelsbarometern för maj visar minskad framtidstro.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil