[bsa_pro_ad_space id=3 delay=7]

Hon ska utreda vår livsmedelsberedskap

Ingrid Petersson skall utreda den svenska livsmedelsberedskapen | Foto MostPhotos
Regeringen har utsett Formas generaldirektör Ingrid Petersson till särskild utredare för att skapa en ny svensk livsmedelsberedskap.

Landsbygdsminister Anna-Caren Sätherberg (s) meddelar att hon utsett Ingrid Petersson som är generaldirektör för forskningsrådet Formas, att som särskild utreda genomföra en utredning om behovet av en ny livsmedelsberedskap och hur den ska se ut.

– Jag kommer ta mig an det här uppdraget med stort engagemang men också stor seriositet för det här är ett väldigt viktigt uppdrag som blivit än viktigare de senaste månaderna, sa Ingrid Petersson vid en pressträff.

Ingrid Petersson är sedan 2013 generaldirektör för Formas men har även varit statssekreterare på jordbruksdepartementet och ordförande för Sveriges lantbruksuniversitets (SLU) styrelse.

– Det första jag kommer att göra är att se vilka pusselbitar som finns; och det finnspusselbitar då myndigheterna lämnat uppdrag i två omgångar, branschorganisationerna har lämnat in förslag, och EU har tagit nya riktlinjer nyligen. Och sen ska vi också prata med olika aktörer framöver, säger Ingrid Petersson.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

[bsa_pro_ad_space id=4 delay=7]

[bsa_pro_ad_space id=1 delay=7]

Västkustägg förvärvar Väst Ägg AB

Stjärnägg AB, en av Sveriges främsta leverantörer av ägg, tillkännager stolt att deras delägare, Västkustägg, har förvärvat Väst Ägg AB, tidigare känt som Lilluns Ägg. Denna strategiska expansion förväntas stärka deras kapacitet att leverera ägg av högsta kvalitet till butiker över hela landet.

Olivoljepriserna skjuter i höjden

Den senaste tiden har olivoljepriserna fortsatt att skjuta i höjden till följd av torkan som härjar i södra Europa. Enligt Ulf Mazur, vd och grundare av Matpriskollen, har priserna ökat med hela 5 procent under februari och en imponerande 40 procent på årsbasis.

Leder vägen för jämställdhet i näringslivet

En färsk undersökning utförd av Svensk Kooperation visar på en betydande skillnad i jämställdhetsarbetet mellan kooperativt ägda företag och börsbolag. Med Internationella kvinnodagen i sikte ger resultaten en inblick i hur olika typer av företag hanterar könsrepresentationen i sina ledande positioner.

Sex procent lägre konsumtion 2020

Konsekvenser för försäljning till minderåriga

När det kommer till Systembolaget är ålderskontroll av högsta prioritet. Att säkerställa att ingen under 20 år får köpa alkohol är en central del av deras arbete för att främja ansvarsfull konsumtion. Men vad händer om en misstag inträffar och alkohol säljs till en minderårig?

Kunderna rasar mot Kellogg’s

Kellogg’s, känd för sina populära frukostflingor som Froot Loops och Frosties, har hamnat i en storm av kritik efter ett kontroversiellt uttalande från deras VD, Gary Pilnick. Uttalandet, som gjordes under en intervju med amerikanska CNBC, har fått kunder att reagera starkt.

Ingen ljusning i sikte enligt UC

Konkurser fortsätter att öka, och enligt experter syns ingen ljusning i sikte. Affärs- och kreditinformationsföretaget UC rapporterar att situationen är den värsta på över ett decennium för vissa branscher.

Levererar mat med drönare

En Ica Nära-butik har inlett ett pilotprojekt där man testar hemleverans med drönare till kunderna, som enligt en enkätundersökning är efterfrågat. Kundens erfarenhet beskrivs som ”oväntat smidig”.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil