Ica elektrifierar skånska transporter

Ica Sveriges logistikdirektör Emma Lindström. | Foto Pressbild, Ica.
Ica Sverige fortsätter arbetet mot att minska sin klimatpåverkan och satsar nu på elektrifierade butiksleveranser till butiker i Skåne.

Ica Sverige fortsätter med fler viktiga steg mot netto noll klimatpåverkan och fossilfria transporter, skriver man i en pressrelease. 
I höst kommer flera Ica-butiker i västra och södra Skåne att få sina leveranser från Ica:s Helsingborgs-lager elektrifierade inom ramen för det samarbete man har med Volvo lastvagnar. 

Lastbilen som tas i drift inom kort är en förserielastbil med längre räckvidd som möjliggör transport mellan städer. 
Fordonet ingår i Reel-projektet som är ett nationellt initiativ där ledande svenska aktörer har gått samman för att accelerera omställningen till elektrifierade emissionsfria tunga transporter på våra vägar.

– Vi har verkligen sett fram emot att få ta del av dessa nya och större eldrivna lastbilar från Volvo lastvagnar som gör att vi kan utöka vår användning till nya områden och uppdrag. Denna lastbil är början på vad vi ser kommer att bli en växande andel elektrifiering av våra transporter under de kommande åren, säger Ica Sveriges logistikdirektör Emma Lindström.

– Vi är stolta och glada över att ICA nu tar denna tunga Volvo FH Electric i bruk. Tillsammans kan vi snabba på införandet av effektiva, fossilfria transportlösningar. Precis som Ica har vi tydliga hållbarhetsmål, säger Ebba Bergbom Wallin, affärsområdeschef elektromobilitet hos Volvo lastvagnar.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil