ICAs Entreprenörspris 2024

Foto Pressbild
För sjunde året i rad kommer ICAs Entreprenörspris att delas ut till företagare som exemplifierar ICA-handlarnas anda och som har gjort en positiv skillnad i Sverige genom sitt entreprenörskap. Årets finalister har nu blivit presenterade, fem i kategorin "Årets Lokala Hjälte" och fem i "Årets Lokala Hjälte Junior"

CAs Entreprenörspris delas ut för att uppmärksamma andra företagare som också bidrar till samhället på ett positivt sätt. Det kan vara genom att skapa arbetstillfällen, stärka den lokala stoltheten eller locka besökare till orten.

Priset i juniorkategorin, som nu delas ut för fjärde gången, fokuserar på unga entreprenörer upp till 25 år som kämpar för sina affärsidéer med stort engagemang och som fungerar som inspirerande förebilder i sina samhällen.

Bland de nominerade från hela landet har tio finalister valts ut, vilka representerar olika branscher och områden. Nina Jönsson, VD för ICA-gruppen, är ordförande i juryn för Entreprenörspriset och leder arbetet framåt.

– Vi på ICA tror på vikten av närhet och samhällsengagemang, och därför är det extra glädjande att få hylla entreprenörer som gör skillnad i sina närområden. Årets finalister visar tydligt hur lokalt engagemang, smart affärsidéer och genuin omtanke kan göra stor skillnad. Jag är väldigt imponerad av dem, säger Nina Jönsson, VD för ICA Gruppen och ordförande för Entreprenörsprisets jury.

Priset består av ett stipendium på 100 000 kronor för varje kategori, och vinnaren kommer att utses genom en öppen omröstning på www.icagruppen.se samt av en jury bestående av framstående personer från näringslivet.

Här är alla finalister:

Årets Lokala Hjälte:

  1. Josefin Mörk, Emil Oldmark och Henrik Svensson – Ystegårn Café & Bistro, Hudiksvall
  2. Annika Rydman – Granö Beckasin, Umeå
  3. Sara Wennerqvist – Wild Nordic, Sandviken
  4. Saleh Karrani, Ali Khalil och Shafik Muwanga – Miljonbemanning, Stockholm
  5. Tinna Berg & Anna Bäckman – Bäckman & Berg, Kalmar

Årets Lokala Hjälte – Junior:

  1. Ida Nordström – Energy Effective Solutions, Strängnäs
  2. Emil Falk – WindowGlass Recycling, Gnosjö
  3. Albin Ljudén och Victor Olsmats – Bivaxfabriken, Uppsala
  4. Ali Taleb och Samer Taleb – One4Tech, Vivalla
  5. Julia Sjöberg, Elin Sjöberg, Klara Kristiansson och Saga Mäkimattila – Lövnäs musteri, Lövnäs

Rösta på dina favoriter på icagruppen.se!

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil